Pečené plátky z kýty plněné kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené plátky z kýty plněné kysaným zelím
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31968 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
120 g | Klobása Dunajská |
2 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
60 g | Slanina vepřová |
2 špetka | Sůl |
4 plátek | Vepřová kýta |
600 ml | Voda pitná |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 89,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Kmín mletý, Mouka polohrubá, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené plátky z kýty plněné kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené plátky z kýty na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Na polovinu plátku klademe vymačkané a pokrájené zelí a na proužky nakrájenou oloupanou klobásu. Plátek zavineme a upevníme jehlou. |
2 | Nakrájenou slaninu v pekáči škvaříme, poté na ni vložíme závitky a po všech stranách je osmažíme. Závitky vyjmeme a na slanině osmažíme drobně krájenou cibuli. Závitky vrátíme do pekáče, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme. V průběhu dušení maso obracíme, podle potřeby podléváme vodou. Zhruba po dvaceti minutách vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a závitky dopečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Poté mouku rozšleháme s vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Na závěr vložíme zpět závitky, abychom je prohřáli. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborové knedlíky.