Jehněčí kotlety jako minutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety jako minutka
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31969 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Jehněčí kotlety |
3 polévková lžíce | Koření grilovací |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
2 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 198,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety jako minutka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme a potřeme dvěma lžícemi oleje, v němž jsme rozmíchali grilovací koření. Pod fólií necháme kotlety hodinu a půl odležet. V průběhu marinování maso obracíme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej s máslem, vložíme do něj kotlety i s marinádou a maso po obou stranách osmažíme. |
3 | Servírujeme s plátky rajčete a proužky papriky. |
Poznámka
Jako přílohu volíme restované brambory.