Telecí dušené s hráškem

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 150gramůTuk
    • 15gramůCukr krupice
    • 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 25gramůSůl
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 750gramůTelecí plec
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Maso na horkém tuku mírně osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmažíme. Podlijeme vlažnou vodou, mírně osolíme, promícháme a zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení maso mícháme a přiléváme teplou vodu.
  • 3
    Ke konci dušení přidáme hrášek, lehce přisladíme a dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.