Skopové maso v rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso v rýži
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32006 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
800 g | Skopová kýta |
4 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 146,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopové maso v rýži postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme, okrájíme všechen lůj, maso nakrájíme na kostky a osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem. Poté vložíme maso, ze všech stran orestujeme, posypeme oreganem, vmícháme kečup, podlijeme vodou, dobře promícháme a hrnec uzavřeme. |
2 | Maso dusíme zhruba 25 minut, poté hrnec odstavíme a necháme zchladnout. K masu přidáme rýži, kterou jsme dobře propláchli horkou vodou. Hrnec znovu uzavřeme a dusíme ještě asi deset minut. Hrnec odstavíme, maso s rýží necháme dojít a servírujeme. |