Pečená husa plněná zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa plněná zelím
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32009 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Husa domácí |
200 g | Klobása Dunajská |
3 špetka | Kmín celý |
5 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 250,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená husa plněná zelím postup přípravy receptu:
1 | Husu na pečení si připravíme den předem. |
2 | Husu pečlivě očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme ho zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí. |
3 | Husu osolíme a okmínujeme i uvnitř a plníme zelnou nádivkou, kterou připravíme smícháním scezeného pokrájeného zelí s kostičkami klobásy. Břicho uzavřeme jehlami. |
4 | Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na mírnějším plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme). |
5 | Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem, propichujeme sádelnatá místa a sbíráme přebytečné sádlo. |
Poznámka
Upečenou husu podáváme s knedlíkem a se zelím, které jsme pekli s husou.