Recept

Pečená husa plněná zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32009

Ingredience

1 ks Husa domácí
200 g Klobása Dunajská
3 špetka Kmín celý
5 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,287 kcal
Kilojoule 5 385kJ
1% Sacharidy 4 g
154% Tuky 115 g
19% Sodík 381 mg
99% Bílkoviny 56 g

Pečená husa plněná zelím postup přípravy receptu:

1

Husu na pečení si připravíme den předem.

2

Husu pečlivě očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme ho zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí.

3

Husu osolíme a okmínujeme i uvnitř a plníme zelnou nádivkou, kterou připravíme smícháním scezeného pokrájeného zelí s kostičkami klobásy. Břicho uzavřeme jehlami.

4

Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na mírnějším plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).

5

Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem, propichujeme sádelnatá místa a sbíráme přebytečné sádlo.

Poznámka

Upečenou husu podáváme s knedlíkem a se zelím, které jsme pekli s husou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept