Jednoduchý recept

Pečená husa na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32012

Ingredience

1 ks Husa domácí
3 špetka Kmín celý
4 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,163 kcal
Kilojoule 4 868kJ
0% Sacharidy 1 g
140% Tuky 105 g
17% Sodík 347 mg
88% Bílkoviny 50 g

Pečená husa na česneku postup přípravy receptu:

1

Husu pečlivě očistíme, je-li velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme jej zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy, či při dušení zelí.

2

Husu osolíme, okmínujeme a natřeme utřeným česnekem vně i uvnitř a necháme asi půl hodiny odležet.

3

Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).

4

Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem.

Poznámka

Upečenou husu podáváme s knedlíkem a se zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept