Husa na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa na kmíně
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Husa domácí |
3 špetka | Kmín celý |
4 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33,2mg |
---|---|
Cholesterol | 250,0mg |
Draslík | 963,9mg |
Vláknina | 15,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Husa na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Husu na pečení si připravíme den předem. |
2 | Pečlivě ji očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme je zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí. |
3 | Husu osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. |
4 | Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme). |
5 | Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem. |
Poznámka
Upečenou husu podáváme s knedlíkem a se zelím.