Jednoduchý recept

Husa na kmíně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 32013

Ingredience

1 ks Husa domácí
3 špetka Kmín celý
4 špetka Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,160 kcal
Kilojoule 4 852kJ
0% Sacharidy 0 g
140% Tuky 105 g
17% Sodík 348 mg
88% Bílkoviny 50 g

Husa na kmíně postup přípravy receptu:

1

Husu na pečení si připravíme den předem.

2

Pečlivě ji očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme je zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí.

3

Husu osolíme a okmínujeme vně i uvnitř.

4

Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).

5

Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem.

Poznámka

Upečenou husu podáváme s knedlíkem a se zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept