Pečená kachna plněná jablky

165 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1278 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
118 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do vnitřku kachny dáme celá jablka bez jádřinců a břicho zavřeme jehlami.
  • 2
    Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni kachnu dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou podle potřeby, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.
  • 3
    Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem. Tím docílíme, že kachna bude mít křupavou kůži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 30. 12. 2016
Pečená kachna plněná jablky
Nádherný receptík, úžasná fotka :-)