Recept

Pečené kachní porce s cibulí, jablky a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 32017

Ingredience

850 g Brambory
3 ks Cibule
3 ks Jablka
1 ks Kachna mražená
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
800 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,384 kcal
Kilojoule 5 792kJ
10% Sacharidy 37 g
157% Tuky 118 g
9% Sodík 178 mg
83% Bílkoviny 47 g

Pečené kachní porce s cibulí, jablky a bramborami postup přípravy receptu:

1

Kachnu očistíme, naporcujeme, opláchneme a osušíme. Porce osolíme třemi špetkami soli, okmínujeme a opepříme. Porce vložíme do žáruvzdorné mísy, podlijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme zhruba půl hodiny. Poté sejmeme poklici a kachní porce pečeme. Během pečení porce obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.

2

Když jsou porce poloměkké, vyjmeme je na mísu a držíme na teple. Do šťávy navrstvíme cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaná na plátky nakrájená jablka bez jádřinců a oloupané syrové brambory nakrájené na půl centimetrové plátky. Směs zaprášíme tymiánem, posypeme jemně posekaným česnekem, osolíme špetkou soli, podlijeme vodou jen tolik, aby byla jablka jen z poloviny ponořená, a směs pod poklicí v troubě asi deset minut dusíme. Poté na směs vrátíme porce kachny a bez poklice upečeme dozlatova. Dbáme, aby se cibule nepřichytila, proto porce mírně podlíváme vodou.

3

Porce kachny servírujeme s částí jablečné směsi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept