Recept

Krůta pečená s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krůta pečená s nádivkou 5 1
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (40%)
ID receptu: 32024
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Krůta
100 g Mandle
220 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový květ
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Pšeničná krupice
220 g Slanina vepřová
300 ml Smetana 16% (pochoutková)
5 polévková lžíce Strouhanka
5 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
0,3 ks Veka
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
2% Sacharidy 9 g
45% Tuky 34 g
15% Sodík 305 mg
14% Bílkoviny 8 g

Krůta pečená s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku. Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pokrájenou veku přelijeme smetanou. Změklé máslo (100 g) utřeme se žloutky a dvěma špetkami soli. Poté vmícháme namočenou veku, krupici, strouhanku, mandle, muškátový květ, drobně usekanou petrželovou nať a na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

2

Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme a osolíme a opepříme vně i uvnitř. Vnitřek krůty vyplníme nádivkou, zbude-li nádivka, naplníme i vole. Poté otvor zašijeme. Prsa a stehna krůty prošpikujeme klínky slaniny (100 g).

3

V pekáči vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, rozpustíme máslo, přilijeme vodu a vložíme krůtu. Nejprve ji zhruba hodinu pečeme přikrytou. Během pečení krůtu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme krůtu dokud není měkká a povrch křupavý.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept