Recept

Dušené hovězí na hříbkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 32031

Ingredience

1 kg Hovězí svíčková
1 l Hovězí vývar základní
300 g Hříbky čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
6 g Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
9 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 939kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
84% Sodík 2 g
115% Bílkoviny 65 g

Dušené hovězí na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Hovězí libové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme zakryté pozvolna dusit asi hodinu. Během toho maso obracíme a podléváme vývarem. Přihodíme pokrájené čerstvé hříbky a dusíme dalších 10 minut. Smetanu a mouku rozmícháme dohladka a přilijeme k masu, zamícháme a krátce povaříme, než omáčka zhoustne.

Poznámka

Podáváme např. s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept