Recept

Pečené kuře s žemlovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32065

Ingredience

1 ks Kuře
50 g Máslo čerstvé
50 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl
600 ml Voda pitná
Nádivka
250 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Strouhanka
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
0,3 ks Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,393 kcal
Kilojoule 5 830kJ
8% Sacharidy 29 g
132% Tuky 99 g
51% Sodík 1 g
163% Bílkoviny 92 g

Pečené kuře s žemlovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku. V míse utřeme změklé máslo se solí a žloutky. Zvlášť mlékem zvlhčíme veku nakrájenou na kostičky, tu pak přimícháme do másla spolu se strouhankou, jemně posekanou petrželovou natí, muškátovým květem, na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

2

Očištěné kuře osolíme, vnitřek vyplníme nádivkou, otvor zašijeme.

3

V pekáči rozpustíme máslo, přidáme vyškvařenou slaninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky, vložíme kuře hřbetem nahoru, mírně podlijeme, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme.

4

Po dvaceti minutách poklici sejmeme a kuře pečeme. Během pečení kuře poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou, kuře také obrátíme, aby se propeklo rovnoměrně.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept