Jednoduchý recept

Vepřová žebírka smažená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32070

Ingredience

1 kávová lžička Chilli paprička
1 kávová lžička Cibulka jarní
1 kávová lžička Koření pěti vůní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
10 ks Vepřová žebra
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
400 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 934 kcal
Kilojoule 3 908kJ
1% Sacharidy 4 g
136% Tuky 102 g
4% Sodík 81 mg
5% Bílkoviny 3 g

Vepřová žebírka smažená postup přípravy receptu:

1

Každé žebírko rozporcujeme na 4 menší kousky. Dáme do misky se solí, pepřem, pěti kořeními a vínem. Několikrát obrátíme, aby se stejnoměrně namočila a necháme 2 hodiny marinovat.

2

Smícháme mouku a vejce a v tomto těstě obalíme všechny kusy žebírek.

3

Rozpálíme v předehřáté pánvi olej a smažíme žebírka 5 minut, poté vyndáme a necháme okapat.

4

Rozpálíme znovu olej a smažíme žebírka ješě minutu. Poté necháme okapat.

5

Nasekané jarní cibulky a chilli papričky přelijeme vřelým olejem a necháme 40 vteřin stát.

6

Žebírka podáváme se směsí soli a pepře ozdobená jarní cibulkou a chilli papričkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept