Slepice na paprice I. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice na paprice I.
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
500 g | Slepice |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar slepičí |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 320,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slepice, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Smetana 16% (pochoutková), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepice na paprice I. postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém rendlíku zpěníme na másle s olejem cibuli nakrájenou na drobné kostičky, přidáme na nudličky nakrájené maso z uvařené slepice, které jsme vykostili a zbavili kůže, osolíme, přimícháme obě mleté papriky a zalijeme vývarem ze slepice. Přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, dobře promícháme a provaříme. Nakonec necháme v omáčce prohřát rozšlehanou zakysanou smetanu. |