Burgundská hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundská hovězí pečeně
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Bazalka |
40 ml | Brandy |
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí svíčková |
4 dl | Hovězí vývar základní |
1 ks | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
6 g | Oregano čerstvé |
6 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
6 g | Rozmarýn čerstvý |
6 g | Šalvěj čerstvá |
10 g | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
4 dl | Víno burgundské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 859,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Víno burgundské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Burgundská hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | V pekáči rozpálíme olej, vložíme do něj hovězí maso a zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyjmeme a do výpeku dáme nejemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek, krátce osmahneme. Přilijeme vývar, víno, brandy a rozmixovaná rajčata a asi 3 minuty povaříme. Mezitím si uděláme bouquet garni z bazalky, oregana, šalvěje a rozmarýnu, přihodíme do pekáče, osolíme, opepříme, vrátíme zpět maso a zakryté dáme péct do trouby. Pečeme minimálně 2 hodiny a na nízkou teplotu, aby maso zůstalo šťavnaté. V průběhu pečení obrátíme. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple. S povrchu výpeku sesbíráme přebytečný tuk, slijeme šťávu, aby byla čistá bez zeleniny, a povaříme v rendlíku asi 5 minut, až se objem tekutiny sníží. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou tymiánu. |