Recept

Burgundská hovězí pečeně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32080
Kategorie: Maso

Ingredience

6 g Bazalka
40 ml Brandy
100 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1000 g Hovězí svíčková
4 dl Hovězí vývar základní
1 ks Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
6 g Oregano čerstvé
6 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
6 g Rozmarýn čerstvý
6 g Šalvěj čerstvá
10 g Sůl
6 g Tymián čerstvý
4 dl Víno burgundské

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 662kJ
3% Sacharidy 11 g
86% Tuky 65 g
47% Sodík 933 mg
71% Bílkoviny 40 g

Burgundská hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

V pekáči rozpálíme olej, vložíme do něj hovězí maso a zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyjmeme a do výpeku dáme nejemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek, krátce osmahneme. Přilijeme vývar, víno, brandy a rozmixovaná rajčata a asi 3 minuty povaříme. Mezitím si uděláme bouquet garni z bazalky, oregana, šalvěje a rozmarýnu, přihodíme do pekáče, osolíme, opepříme, vrátíme zpět maso a zakryté dáme péct do trouby. Pečeme minimálně 2 hodiny a na nízkou teplotu, aby maso zůstalo šťavnaté. V průběhu pečení obrátíme. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple. S povrchu výpeku sesbíráme přebytečný tuk, slijeme šťávu, aby byla čistá bez zeleniny, a povaříme v rendlíku asi 5 minut, až se objem tekutiny sníží. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept