Jednoduchý recept

Jablka s rozinkami

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablka s rozinkami 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 32095

Ingredience

5 ml Citronová šťáva
30 g Cukr moučkový
600 g Jablka
150 g Rozinky tmavé
10 g Skořice mletá
150 g Sušenky Club - máslové
300 g Veka
300 ml Voda pitná
100 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 813kJ
24% Sacharidy 87 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 5 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jablka s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici, zakápneme citronovou šťávou, povaříme 5 minut. Jablka vyjmeme a do horké šťávy nasypeme hrozinky, necháme vychladnout. Hrozinky trochu nabobtnají. Přilijeme k hrozinkám víno Madeira, přimícháme nalámané sušenky, promícháme a necháme nasáknout. Nakonec přimícháme jablka.

2

Podáváme s topinkami z bílé veky.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Jablka s rozinkami
Báječná pochoutka, kterou když naplníte do hezkých pohárků, můžete je použít jako luxusní a zdravé pohoštění pro hosty (tedy až na ty máslové sušenky, ale proč si trošičku nezahřešit, když tam máte rozinky a jablka).

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept