Jednoduchý recept

Rizoto z telecího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 321
Kategorie: Rizota

Ingredience

150 g Cibule
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
800 g Rýže loupaná
25 g Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
750 g Telecí plec
150 g Tuk
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 387kJ
20% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
56% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Rizoto z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky.

2

Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na poloviční dávce tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, mírně je osolíme, opepříme a krátce dusíme ve vlastní šťávě. Pak je zalijeme teplou vodou a dusíme doměkka.

3

Z měkkého masa odlijeme asi 500g šťávy. Z části tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji šťávou z dušeného masa a 200g vody a dobře rozšleháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme. Šťávu procedíme.

4

Nakonec maso lehce vmícháme do dušené rýže.

5

Při podávání rizoto tvarujeme v šálku, vyklopíme je na teplý talíř a podlijeme připravenou šťávou. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

6

Příprava rýže: Rýži opereme, spaříme a zalijeme vodou (na jeden šálek rýže jeden a půl šálku vody). Přidáme hrášek a tuk, osolíme, krátce povaříme a pod poklicí v troubě udusíme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept