Recept

Karbanátky z uzené tresky s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32105
Kategorie: Maso

Ingredience

140 g Bramborová kaše
3 ks Cibulka jarní
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Hořčice dijonská
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
85 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Treska uzená
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 560kJ
5% Sacharidy 18 g
37% Tuky 28 g
24% Sodík 470 mg
23% Bílkoviny 13 g

Karbanátky z uzené tresky s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Nafiletovanou uzenou tresku vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Vyjmeme z trouby, maso rozebereme na lupínky.

2

V míse smícháme bramborovou kaši s hořčicí, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, citronovou kůrou, šťávou a nasekanou petrželkou. Přidáme tresku, promícháme, osolíme a opepříme.

3

Směs rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme karbanátky. Postupně je obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

4

V pánvi na rozehřátém oleji smažíme karbanátky dozlatova. Po usmažení je vyjmeme na papírovou utěrku.

5

Podáváme horké, vhodnou přílohou je hlávkový salát a tatarská omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept