Recept

Polévka ze zvěřiny s knedlíčky a nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32107

Ingredience

200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
20 g Houby sušené
2 ks Jalovec
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Srnčí maso
3 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Játrové knedlíčky
250 g Játra vepřová
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
8% Sacharidy 30 g
17% Tuky 13 g
32% Sodík 638 mg
84% Bílkoviny 47 g

Polévka ze zvěřiny s knedlíčky a nudlemi postup přípravy receptu:

1

Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.

2

V mezičase na másle osmažíme ustrouhaný celer, přimícháme trochu vývaru a celer dusíme doměkka.

3

Připravíme si játrové knedlíčky. Odblaněná játra umeleme a v míse smícháme s vejci, strouhankou, rozpuštěné máslo, špetkou soli, špetkou pepře a majoránkou. Hmotu necháme pod fólií v lednici do uvaření polévky.

4

Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout. Vývar přivedeme do varu a zavaříme do něj játrové knedlíčky, vaříme zhruba deset minut, poté přidáme uvařené nudle (pět lžic vlasových nudlí jsme uvařili ve vodě podle návodu na přebalu) a udušený celer. Polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept