Jednoduchý recept

Polévka ze zvěřiny s houbami a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32111

Ingredience

3 ks Brambory
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
30 g Houby sušené
2 ks Jalovec
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Srnčí maso
3 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 355kJ
9% Sacharidy 33 g
10% Tuky 8 g
26% Sodík 519 mg
66% Bílkoviny 37 g

Polévka ze zvěřiny s houbami a bramborami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.

2

Sušené houby rozdrobíme a necháme ve vodě půl hodiny namáčet. Poté houby osmažíme na másle, přidáme k nim na kostky nakrájené syrové brambory, hrubě ustrouhaný celer, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.

3

Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout a poté je obereme z kostí a nakrájíme. Do vývaru vložíme dušené houby s celerem a bramborami, nakrájené maso a polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept