Recept

Jehněčí ragú s paprikami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32112

Ingredience

2 ks Bobkový list
250 g Jehněčí krkovice
60 ml Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
250 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
2% Sacharidy 8 g
35% Tuky 26 g
5% Sodík 104 mg
23% Bílkoviny 13 g

Jehněčí ragú s paprikami postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme jehněčí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme a opepříme. Smažíme 10 minut, až je maso osmahnuté ze všech stran, často mícháme.

2

Přimícháme nakrájený česnek a bobkové listy. Přilijeme víno a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.

3

Přilijeme zbývající olej, oloupaná rozkrájená rajčata a papriky, které jsou zbavené zrníček a nakrájené na kostičky. Vše promícháme. Znovu osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev pokličkou a zvolna dusíme 50 minut, až je maso měkké. Občas zamícháme a pokud je omáčka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody. Před podáváním vyjmeme bobkové listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept