Recept

Jelení ragú s brokolicí a ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32117

Ingredience

300 g Brokolice
1 ks Cibule
4 plátek Jablka
4 ks Jalovec
700 g Jelení maso
1 polévková lžíce Kompot brusinkový
1 ks Mandarinky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
3 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 910kJ
11% Sacharidy 41 g
34% Tuky 26 g
19% Sodík 389 mg
110% Bílkoviny 62 g

Jelení ragú s brokolicí a ovocem postup přípravy receptu:

1

Uvařené jelení maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.

2

Do horké vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat a rozebereme na růžičky.

3

V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku a smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme vývar z masa, alespoň čtvrt hodiny vaříme. Přimícháme víno, šťávu z pomeranče, kompotovaná jablka, brusinky a mandarinku bez jader, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, ještě povaříme a osolíme.

4

Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept