Recept

Bažant na víně s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 32120

Ingredience

1 ks Bažant obecný
2 ks Hřebíček
2 ks Jablka
4 ks Jalovec
1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
400 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,363 kcal
Kilojoule 5 704kJ
9% Sacharidy 31 g
87% Tuky 66 g
18% Sodík 361 mg
241% Bílkoviny 136 g

Bažant na víně s jablky postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do rendlíku, v němž jsme rozškvařili drobně posekanou slaninu, zpěnili cibuli nakrájenou nadrobno a přidali máslo. Poté přilijeme polovinu vína, pod poklicí dusíme asi půl hodiny. Maso občas obrátíme. Do omáčky přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka bez jádřinců, hřebíček, jalovec a vlijeme zbytek vína. Maso dusíme doměkka. Na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept