Gnocchi po římsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi po římsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32124 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Gnocchi bramborové |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 78,5mg |
Draslík | 66,0mg |
Vláknina | 115,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gnocchi bramborové, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gnocchi po římsku postup přípravy receptu:
1 | Gnocchi uvaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme gnocchi, zlehka je opečeme. Podle chuti přisolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku. Přidáme jemně nasekanou petrželku, posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | V troubě pod grilem předkrm zapékáme asi 4 minuty. |