Masové kuličky v rajčatovo olivové omáčce
105 min.

Ingredience
- 150gramůChléb toastový
- 50mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMaso mleté - mix
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůBazalka
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2decilitryVíno červené
- 3decilitryVoda pitná
- 20gramůCukr třtinový
- 60gramůOlivy zelené
- 400gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
67 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Toustový chleba nalámeme do mísy a zalijeme mlékem, necháme nasáknout. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, parmezán, vejce, bazalku, osolíme, opepříme a pořádně prohněteme, aby se ingredience spojily. Ze směsi vytvoříme v dlaních malé kuličky ( asi 20), naskládáme je na tác a necháme 20 minut odležet.
- 2Smažíme na dostatečném množství rozpáleného oleje, hotové kuličky necháme osušit od přebytečného oleje na papírových utěrkách.
- 3Na hluboké pánvi smícháme rozmixovaná čerstvá rajčata, 3dl vody, víno, rajský protlak, konzervovaná rajčata, cukr a bazalku. Osolíme a povaříme 20 minut na mírném ohni. Přidáme masové kuličky a za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dosolíme a odstavíme, do hotové omáčky vmícháme nasekané olivy, servírujeme se snítkou bazalky a posypané parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.