Masové kuličky v rajčatovo olivové omáčce

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
67 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Toustový chleba nalámeme do mísy a zalijeme mlékem, necháme nasáknout. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, parmezán, vejce, bazalku, osolíme, opepříme a pořádně prohněteme, aby se ingredience spojily. Ze směsi vytvoříme v dlaních malé kuličky ( asi 20), naskládáme je na tác a necháme 20 minut odležet.
  • 2
    Smažíme na dostatečném množství rozpáleného oleje, hotové kuličky necháme osušit od přebytečného oleje na papírových utěrkách.
  • 3
    Na hluboké pánvi smícháme rozmixovaná čerstvá rajčata, 3dl vody, víno, rajský protlak, konzervovaná rajčata, cukr a bazalku. Osolíme a povaříme 20 minut na mírném ohni. Přidáme masové kuličky a za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dosolíme a odstavíme, do hotové omáčky vmícháme nasekané olivy, servírujeme se snítkou bazalky a posypané parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.