Masové kuličky v rajčatovo olivové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky v rajčatovo olivové omáčce
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Chléb toastový |
20 g | Cukr třtinový |
500 g | Maso mleté - mix |
50 ml | Mléko polotučné |
1 dl | Olej olivový |
60 g | Olivy zelené |
5 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno červené |
3 dl | Voda pitná |
400 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 680,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Cukr třtinový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masové kuličky v rajčatovo olivové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Toustový chleba nalámeme do mísy a zalijeme mlékem, necháme nasáknout. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, parmezán, vejce, bazalku, osolíme, opepříme a pořádně prohněteme, aby se ingredience spojily. Ze směsi vytvoříme v dlaních malé kuličky ( asi 20), naskládáme je na tác a necháme 20 minut odležet. |
2 | Smažíme na dostatečném množství rozpáleného oleje, hotové kuličky necháme osušit od přebytečného oleje na papírových utěrkách. |
3 | Na hluboké pánvi smícháme rozmixovaná čerstvá rajčata, 3dl vody, víno, rajský protlak, konzervovaná rajčata, cukr a bazalku. Osolíme a povaříme 20 minut na mírném ohni. Přidáme masové kuličky a za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dosolíme a odstavíme, do hotové omáčky vmícháme nasekané olivy, servírujeme se snítkou bazalky a posypané parmezánem. |