Recept

Masové kuličky v rajčatovo olivové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 32144

Ingredience

100 g Bazalka
150 g Chléb toastový
20 g Cukr třtinový
500 g Maso mleté - mix
50 ml Mléko polotučné
1 dl Olej olivový
60 g Olivy zelené
5 g Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Sýr Parmezán
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná
2 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
400 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 927 kcal
Kilojoule 3 880kJ
11% Sacharidy 41 g
90% Tuky 67 g
89% Sodík 2 g
57% Bílkoviny 32 g

Masové kuličky v rajčatovo olivové omáčce postup přípravy receptu:

1

Toustový chleba nalámeme do mísy a zalijeme mlékem, necháme nasáknout. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, parmezán, vejce, bazalku, osolíme, opepříme a pořádně prohněteme, aby se ingredience spojily. Ze směsi vytvoříme v dlaních malé kuličky ( asi 20), naskládáme je na tác a necháme 20 minut odležet.

2

Smažíme na dostatečném množství rozpáleného oleje, hotové kuličky necháme osušit od přebytečného oleje na papírových utěrkách.

3

Na hluboké pánvi smícháme rozmixovaná čerstvá rajčata, 3dl vody, víno, rajský protlak, konzervovaná rajčata, cukr a bazalku. Osolíme a povaříme 20 minut na mírném ohni. Přidáme masové kuličky a za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dosolíme a odstavíme, do hotové omáčky vmícháme nasekané olivy, servírujeme se snítkou bazalky a posypané parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept