Rolky plněné garnáty

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyŠalotka
    • 1kusMrkev kořen
    • 60gramůBambusové výhonky
    • 125gramůGarnát obecný
    • 90gramůRýže dlouhozrnná
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
    • 8plátkůListové těsto
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 4lžíceOmáčka švestková
    • 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme ve woku olej a přidáme nakrájenou okurku, mrkev a bambusové výhonky. Smažíme 3 minuty, přidáme garnáty a rýži a 2 minuty smažíme. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Smícháme sójovou omáčku, vodu s cukrem a škrobovou moučkou, přidáme do pánve a minutu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.
  • 3
    Přemístíme lžící náplň na plátky těsta. Okraje navlhčíme a svineme plátky tak, aby byla náplň zakryta.
  • 4
    V rozehřáté pánvi s olejem smažíme rolky, aby byly zlatavé a křupavé. Necháme je okapat a podáváme teplé např. se švestkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.