Divoká kachna pečená s jablky

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a pepřem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Do vnitřku kachny vložíme neoloupaná jablka bez jádřinců a oloupaný pomeranč rozdělený na dílky. Otvor uzavřeme jehlami.
  • 2
    Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
  • 3
    Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.
  • 4
    Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.