Recept

Divoká kachna pečená na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32167

Ingredience

1 ks Cibule
3 ks Hřebíček
2 ks Jablka
1 ks Kachna divoká
60 g Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
1 špetka Pepř bílý
50 g Pomerančová kůra
3 špetka Sůl
400 ml Voda pitná
350 ml Víno červené
Omáčka
1 kávová lžička Citronová kůra
200 ml Kompot brusinkový
1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 710kJ
13% Sacharidy 47 g
23% Tuky 17 g
9% Sodík 188 mg
3% Bílkoviny 2 g

Divoká kachna pečená na víně postup přípravy receptu:

1

Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a pepřem. V pekáči na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli.

2

Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců, na kousky nakrájenou kůru z půlky pomeranče, podlijeme polovinou vína a horkou vodou a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.

3

V mezičase připravíme brusinkovou omáčku. V rendlíku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vodou, dobře rozšleháme a provaříme. Když je kachna pečená, přidáme přecezenou šťávu z kachny, brusinkový kompot, rybízovou marmeládu, strouhanou citronovou kůru a promícháme.

4

Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. A opět poléváme výpekem a zbylým vínem. Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.

5

Servírujeme s připravenou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept