Divoká kachna pečená na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna pečená na víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
2 ks | Jablka |
1 ks | Kachna divoká |
60 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř bílý |
50 g | Pomerančová kůra |
3 špetka | Sůl |
350 ml | Víno červené |
400 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
200 ml | Kompot brusinkový |
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 24,2mg |
Draslík | 287,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Jablka, Nové koření celé, Pepř bílý, Pomerančová kůra, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Citronová kůra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Kompot brusinkový, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Divoká kachna pečená na víně postup přípravy receptu:
1 | Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a pepřem. V pekáči na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli. |
2 | Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, oloupaná, na plátky nakrájená jablka bez jádřinců, na kousky nakrájenou kůru z půlky pomeranče, podlijeme polovinou vína a horkou vodou a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou. |
3 | V mezičase připravíme brusinkovou omáčku. V rendlíku z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vodou, dobře rozšleháme a provaříme. Když je kachna pečená, přidáme přecezenou šťávu z kachny, brusinkový kompot, rybízovou marmeládu, strouhanou citronovou kůru a promícháme. |
4 | Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. A opět poléváme výpekem a zbylým vínem. Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple. |
5 | Servírujeme s připravenou omáčkou. |