Recept

Zeleninová směs ve woku s tofu

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32179

Ingredience

1 ks Chilli paprička
200 g Fazolové výhonky
200 g Hrachové lusky
200 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 kávová lžička Olej sezamový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
200 g Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pórek
200 g Sýr sójový - Tofu
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Ucho Jidášovo
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
150 ml Vývar zeleninový
200 g Zelí čínské
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
14% Sacharidy 49 g
14% Tuky 10 g
13% Sodík 268 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zeleninová směs ve woku s tofu postup přípravy receptu:

1

Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme cca 20 min. louhovat. Mezitím smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, sezamovým olejem a vývarem. Sýr nakrájíme na malé kostky. Zeleninu omyjeme, očistíme, případně oloupeme. Zelí a papriku nasekáme na nudličky, pórek nakrájíme na kolečka, hrachové lusky přepůlíme, kukuřičné klásky scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku očistíme a nasekáme na kroužky.

2

Rozpálíme wok, vlijeme podzemnicový olej a orestujeme na něm nejprve ze všech stran tofu. Vyjmeme a odložíme. Ve zbytku tuku za stálého míchání osmahneme zázvor, česnek, šalotku a chilli. Přidáme papriku, pórek, na kousky nakrájené houby a cca 3 min. smažíme.

3

Nakonec vmícháme zelí, hrachové lusky, celé výhonky, kukuřičky. Vrátíme zpět tofu a restujeme ještě cca 2 min. Přilijeme směs omáčky a vína, promícháme, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít např. rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept