Zeleninová směs ve woku s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová směs ve woku s tofu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32179 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Fazolové výhonky |
200 g | Hrachové lusky |
200 g | Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
200 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
2 polévková lžíce | Ucho Jidášovo |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
150 ml | Vývar zeleninový |
1 ks | Zázvor celý |
200 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 921,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Hrachové lusky, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Paprika červená, Šalotka, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové výhonky, Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr sójový - Tofu, Ucho Jidášovo, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová směs ve woku s tofu postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme cca 20 min. louhovat. Mezitím smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, sezamovým olejem a vývarem. Sýr nakrájíme na malé kostky. Zeleninu omyjeme, očistíme, případně oloupeme. Zelí a papriku nasekáme na nudličky, pórek nakrájíme na kolečka, hrachové lusky přepůlíme, kukuřičné klásky scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku očistíme a nasekáme na kroužky. |
2 | Rozpálíme wok, vlijeme podzemnicový olej a orestujeme na něm nejprve ze všech stran tofu. Vyjmeme a odložíme. Ve zbytku tuku za stálého míchání osmahneme zázvor, česnek, šalotku a chilli. Přidáme papriku, pórek, na kousky nakrájené houby a cca 3 min. smažíme. |
3 | Nakonec vmícháme zelí, hrachové lusky, celé výhonky, kukuřičky. Vrátíme zpět tofu a restujeme ještě cca 2 min. Přilijeme směs omáčky a vína, promícháme, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít např. rýži.