Jednoduchý recept

Listový špenát se sezamovou omáčkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32181

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Sezam - semena
2 polévková lžíce Sezamová pasta
1 polévková lžíce Sójová pasta Miso
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 503kJ
3% Sacharidy 11 g
9% Tuky 7 g
18% Sodík 355 mg
12% Bílkoviny 7 g

Listový špenát se sezamovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očistíme špenát a důkladně propláchneme. Necháme ho cca 2 minuty blanšírovat ve vroucí, osolené vodě. Poté scedíme, zprudka zchladíme a necháme okapat na cedníku.

2

Sezam osmahneme na pánvi nasucho, dozlatova. Na omáčku smícháme dohladka sezamovou pastu s cukrem, miso a 4 lžícemi horké vody.

3

Špenát rozdělíme do misek, osolíme, posypeme sezamem a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Je vhodný např. ke špízům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept