Kysané zelí zahuštěné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí zahuštěné
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32193 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 3,5mg |
Draslík | 29,9mg |
Vláknina | 680,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kysané zelí zahuštěné postup přípravy receptu:
1 | Z kysaného zelí slijeme lák (odložíme ho)a zelí překrájíme. V rendlíku osmažíme cibuli na sádle, přidáme zelí, lák, sůl, vodu a pod poklicí dusíme. Když je zelí měkké a šťáva vydušená, vsypeme cukr, vmícháme mouku a dobře promícháme. Chvíli mouku prohříváme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. |