Jednoduchý recept

Želatina z telecích nožiček

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32194

Ingredience

30 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
500 g Cukr moučkový
20 g Pomerančová kůra
30 ml Pomerančová šťáva
600 g Telecí nožičky
3000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 400kJ
18% Sacharidy 64 g
4% Tuky 3 g
4% Sodík 80 mg
26% Bílkoviny 15 g

Želatina z telecích nožiček postup přípravy receptu:

1

Očištěné nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou a citrónovou kůru, přilijeme šťávu z citronu a pomeranče. Znovu přivedeme k varu na prudkém ohni povaříme pár minut, zmírníme oheň sesbíráme pěnu z povrchu a vaříme velmi zvolna 4 hodiny. Přecedíme, sebereme tuk a vývar necháme vychladnout. Hustotu rosolu můžeme regulovat převařenou vodou.

Poznámka

Hustotu rosolu zjistíme rychle tak, že nalijeme do malé skleničky dvě lžíce horkého vývaru a dáme na pár minut na mrazák.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept