Bramborový salát s kysanou smetanou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s kysanou smetanou a vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32200 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Celer sterilovaný |
200 g | Hrášek |
1 ks | Jablka |
120 g | Majonéza |
2 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
3 ks | Vejce slepičí |
120 g | Zakysaná smetana |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 174,6mg |
Draslík | 811,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer sterilovaný, Hrášek, Jablka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s kysanou smetanou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme, nakrájíme na kostičky, přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, scezený a okapaný hrášek, oloupané jablko, které jsme nastrouhali, scezený a okapaný celer a nakrájená vařená vejce. Salát osolíme, opepříme a zamícháme majonézou a kysanou smetanou. |