Jahodový džem se sirupem z agáve

50 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody rozmačkáme, přilijeme sirup z agáve nebo fruktózový a citrónovou kůru v kuse a za stálého míchání počkáme, až se tekutina odpaří a vznikne hustá hmota.
  • 2
    Můžeme dochutit citrónovou šťávou nebo balzamikovým octem.
  • 3
    Vyndáme citrónovou kůru a plníme do sklenic.
  • 4
    Sterilizujeme cca 30 minut na 80°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.