Divočák podlitý pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divočák podlitý pivem
Divočák podlitý pivem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule |
0,2 g | Jalovec |
0,5 kg | Kančí maso |
0,2 g | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
10 ks | Nové koření celé |
3 kávová lžička | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
0,5 l | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
0,3 g | Sádlo vepřové škvařené |
3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 246,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kančí maso, Kmín celý, Nové koření celé, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká, Pepř citronový, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Divočák podlitý pivem postup přípravy receptu:
1 | Pokrájenou cibuli na sádle zpěníme do zlatova. Přidáme na plátky nakrájené maso, z obou stran zprudka osmahneme. Posypeme červenou paprikou, dáme jalovec, nové koření, bobkový list, kmín, česnek, zalijeme vývarem, hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme 1 hodinu. |
2 | Když je maso měkké, zaprášíme moukou, podlijeme pivem a necháme projít varem tak 10-15 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Křehké maso dáme na talíř a na něj naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli. |