Bramborový salát s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32219 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Brambory |
300 g | Celer bulvový |
200 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
150 g | Majonéza |
200 g | Mrkev kořen |
200 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 199,0mg |
Draslík | 730,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Okurky nakládané, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Majonéza, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory, mrkev a celer vaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté vše oloupeme, nakrájíme na kostičky, přimícháme na kostičky nakrájené okurky, šunkový salám, vejce uvařená natvrdo, scezený a okapaný hrášek, salát osolíme a opepříme. Na závěr salát promícháme s majonézou a kysanou smetanou. |