Jednoduchý recept

Gratinované brambory s česnekem a ementálem

  • Česko
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Gratinované brambory s česnekem a ementálem 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 32226
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
4 stroužek Česnek
2 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Petržel - nať
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 429kJ
7% Sacharidy 26 g
62% Tuky 46 g
7% Sodík 144 mg
29% Bílkoviny 16 g
Gratinované brambory s česnekem a ementálem

Gratinované brambory s česnekem a ementálem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru. Ve smetaně rozšleháme česnek utřený se solí, sušenou petrželovou nať a kmín. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, zalijeme částí smetany, poklademe další vrstvou brambor a poslední vrstvu přelijeme zbylou smetanou a zasypeme ustrouhaným sýrem.

2

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud sýr nezezlátne.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept