Recept

Bramborové knedlíky plněné pečeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32235

Ingredience

700 g Brambory
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
300 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Náplň
1 ks Cibule
250 g Drůbeží maso pečené
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
15% Sacharidy 56 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 364 mg
44% Bílkoviny 25 g

Bramborové knedlíky plněné pečeným masem postup přípravy receptu:

1

Brambory předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.

2

Pečené kuřecí maso umeleme. Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme špetkou soli, opepříme a chvíli smažíme.

3

V míse smícháme umleté brambory s vejcem, moukou, špetkou soli, přeneseme na jednou lžící hladké mouky posypaný vál a vypracujeme pevné těsto. Opět vál podsypeme lžící hladké mouky, těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvíme prochladlou náplň, těsto spojíme, vytvarujeme kulaté knedlíky a uvaříme ve vroucí vodě osolené dvěma špetkami soli. Knedlíky vaříme zhruba deset minut. Dbáme, aby se knedlíky nepřichytly dna.

4

V mezičase na pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu a cibuli.

5

Knedlíky servírujeme polité slaninou s cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept