Karlovarský knedlík se žampiony

47 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
479 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na tuku v pánvi opečeme rohlíky nakrájené na kostičky. Prochladlé vložíme do mísy, přidáme očištěné a na tenké malé plátky nakrájené žampiony, přelijeme vlažným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce, osolíme a jen lehce promícháme. Mouku přimícháme, až se mléko vsákne do rohlíků.
  • 2
    Z připraveného těsta na potravinářské fólii vytvarujeme ne příliš dlouhý knedlík, zabalíme ho do fólie, tu pevně převážeme, knedlík vložíme do formy na chlebíček. Formu vložíme do vroucí vody, která bude sahat pod okraj formy a vaříme zhruba půl hodiny.
  • 3
    Uvařený knedlík vyjmeme z fólie a na plátky nakrájíme nití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 3. 2016
Karlovarský knedlík se žampiony
Karlovarské knedlíky dělávám, tak jsem vyzkoušela i tento se žampiony. Ingredience jsem dodržela přesně, rohlíky jsem měla starší, ale ještě vláčné. Jinak by možná stačilo o malinko méně mléka. Recept musím pochválit, jen možná k lepší soudržnosti bych spíš žampiony nahrubo nastrouhala. Jsem zvyklá do podobných knedlíků dávat z bílků sníh, skrz zlehčení, ale tady jsem ho nedělala. Jedinou změnu jsem udělala v postupu a to konkrétně ve vaření. Knedlík jsem vařila ve fólii přímo ve vodě a ne ve formě. Dělávám to tak už dlouho a nemám problém. K těmto účelům používám obdelníkový pekáček s víkem.Vařila jsem cca 20 minut a jednou obrátila. Ale záleží na velikosti knedlíku. Palec nahoru.🙂