Recept

Koláč se třemi náplněmi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32265

Ingredience

11,5 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
1 ks Cukr vanilka
30 g Droždí
50 g Hrozinky
3,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
250 g Mák mletý
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí
4 ks Jablka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 816 kcal
Kilojoule 3 414kJ
33% Sacharidy 118 g
39% Tuky 29 g
10% Sodík 195 mg
50% Bílkoviny 28 g

Koláč se třemi náplněmi postup přípravy receptu:

1

Do hrnečku si dáme 1 dl vlažného mléka, rozdrobené droždí a 1/2 lžíce krupicového cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme 500 g polohrubé mouky, přidáme k ní vzešlý kvásek, 100 g moučkového cukru, 100 g rozpuštěného vlahého másla, 1 lžíci rumu, špetku soli a 1 žloutek. Promícháme a pomalým přidáváním vlahého mléka (2 dl) zaděláme hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout (30 -45 minut).

2

Mezitím, co nám bude těsto kynout si připravíme 3 náplně.

3

Tvarohová náplň: do mísy dáme 500 g měkkého tvarohu, 4 lžíce krupicového cukru, 1 vejce, 0.5 dl smetany, 1 vanilkový cukr a 50 g omytých hrozinek.

4

Maková náplň: do menšího rendlíku si dáme 250 g jemně pomletého máku, 0.5 dl lžic mléka, 1/2 lžičky skořice a 3 lžíce krupicového cukru s vanilkovou příchutí. Směs za stálého míchání krátce povaříme a pak necháme mák vychladnout.

5

Jablková náplň: omytá a oloupaná 4 větší jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na tenké plátky. V míse je promícháme se 4 lžícemi krupicového cukru a skořicovým cukrem.

6

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát tak velký, jako je pečící plech. Těsto přeneseme na plech vyložený s pečícím papírem a potřeme ho tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň rozetřeme makovou náplň a na ni dáme jablkovou náplň. Okraje koláče potřeme rozšlehaným bílkem a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Koláč pečeme pomalu při 200°C dozlatova asi 20 minut.

7

Vychladlý koláč pokrájíme a nabízíme ho o svátcích koledníkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept