Jednoduchý recept

Těstovinový salát s čekankou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32269

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
80 g Feferony
120 g Mozzarella
50 ml Ocet vinný
60 ml Olej olivový extra panenský
100 g Olivy černé
3 g Pepř černý mletý
100 g Salám Turistický trvanlivý
25 g Sůl
250 g Těstoviny Fusilli
2500 ml Voda pitná
150 g Čekanka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 453kJ
15% Sacharidy 55 g
43% Tuky 32 g
134% Sodík 3 g
33% Bílkoviny 19 g

Těstovinový salát s čekankou postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci osolíme dvěma lžičkami soli a přivedeme k varu. Přisypeme fusilli, promícháme a vaříme asi 20 minut. Řídíme se pokyny v návodu na obalu. Během varu občas promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, ponoříme na chvilku do studené vody, opět scedíme a necháme okapat.

2

Salám, feferonky a čekanku nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky, cibuli a řapíky celeru nadrobno, česnek prolisujeme.

3

Do skleněné mísy nalijeme olej, ocet, osolíme, opepříme a metlou rozmícháme. Přisypeme pokrájenou zeleninu se salámem, promícháme, přidáme fusilli, znovu promícháme a povrch salátu posypeme kostičkami mozzarelly a olivami bez pecek.

4

Salát podáváme v míse, ve které jsme ho připravovali.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept