Jednoduchý recept

Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32270

Ingredience

5 g Bazalka
250 g Brokolice
20 ml Ocet vinný
40 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata
50 g Sýr Parmezán
20 g Sůl
175 g Tuňák ve vlastní šťávě
250 g Těstoviny Garganelli
2500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
30 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 943kJ
3% Sacharidy 10 g
19% Tuky 14 g
109% Sodík 2 g
31% Bílkoviny 17 g

Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí postup přípravy receptu:

1

Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat.

2

Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky.

3

Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou.

4

V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme.

5

Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept