Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 32270 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 g | Bazalka |
250 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
30 g | Šalotka |
20 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Garganelli |
175 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 405,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ocet vinný, Rajčata, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Garganelli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Těstovinový salát s tuňákem a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, přibližně 20 minut, scedíme, ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat. |
2 | Šalotku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, bazalku posekáme najemno, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme. Brokolici rozebereme na malé růžičky. |
3 | Brokolici ponoříme na chvíli do horké vody, vyndáme a ihned zchladíme studenou vodou. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme rajčata s brokolicí, zakryjeme a chvilku dusíme. |
5 | Garganelli vložíme do skleněné mísy, přidáme směs z pánve, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, nakonec vmícháme kousky tuňáka z konzervy a vše promícháme. Salát posypeme strouhaným parmezánem a bazalkou. |