Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32280

Ingredience

430 g Mouka pšeničná hladká
250 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 dl Voda pitná
jahodová pěna
450 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
100 g Jahody zahradní
8 ks Vaječný bílek slepičí
Jahodové kremrole
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
24% Sacharidy 85 g
43% Tuky 32 g
6% Sodík 121 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jahodové kremrole postup přípravy receptu:

1

Na kremrole si musíme připravit dva druhy těst, ze kterých si připravíme domácí listové těsto.

2

Na přípravu prvního těsta si dáme do mísy 130 g hladké mouky a změklé máslo (250 g), 1/2 lžičky soli, asi 0.5 vody a rukou těsto dobře uhněteme. Utvoříme si máslovou kostku, kterou zabalíme do fólie a dáme ji do chladničky ztuhnout.

3

Druhé těsto: na vál si nasypeme 300 g hladké mouky, uděláme si důlek a dáme do něj 2 žloutky, lžíci octa, 0.5 -1 dl vody. Pomoci rukou a vidličky ingredience spojíme a pomalu přiléváme smetanu, kterou do těsta zapracujeme. Pak rukama uhněteme vláčné těsto, které rozválíme na čtverec, doprostřed dáme první máslové těsto. Okraje druhého těsta přeložíme přes sebe, rozválíme a znovu přeložíme. Takto celkem budeme překládat 4 x, až nám vznikne vláčné hladké listové těsto. Utvoříme si z něj obdélník, zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do chladničky odpočinout na 2 hodiny.

4

Listové těsto pak rozválíme na pomoučeném vále na plát o síle 3 mm a nakrájíme z něj proužky široké 3 cm. Tyto proužky navíjíme na kovové trubičky, které jsme si namočili do mírně osolené vody. Proužky těsta musíme navinout tak, aby se okraje překrývaly alespoň 2 - 3 mm. Trubičky poklademe na plech, který jsme opláchli vodou a potřeme je rozšlehaným mírně osoleným žloutkem. Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme je při 200°C přibližně 10 - 15 minut dozlatova.

5

Vychladlé kremrole sundáme opatrně z kovových trubiček a plníme je jahodovou pěnou.

6

Jahodová pěna: v míse, kterou jsme si dali do hrnce s horkou vodou (vodní lázeň), budeme šlehat 8 bílků v tuhý sníh, do kterého zašleháme krupicový cukr. Když nám sníh začne houstnout přimícháme do něj pomalu rozmixované čerstvé jahody.

7

Sníh by měl mít hustou, ale lehkou konzistenci. Sníh dáme do plnícího sáčku se stříkacím nástavcem a kremrole naplníme.

8

Kremrole posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept