Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32282

Ingredience

Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]
0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
600 g Mouka pšeničná hladká
400 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na slepování
80 g Marmeláda rybízová
Bílková poleva
140 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí
Čokoládová poleva
50 g Tuk ztužený
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 967 kcal
Kilojoule 4 045kJ
30% Sacharidy 108 g
75% Tuky 56 g
2% Sodík 47 mg
20% Bílkoviny 11 g

Slepované domino postup přípravy receptu:

1

Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:

2

Máslo necháme změknout, citrónovou kůru nastrouháme.

3

Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citrónovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.

4

Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.

5

Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme obdélníčky 50x30 mm a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.

6

Upečené a vychladlé obdélníčky slepujeme rybízovou marmeládou, povrch potřeme bílkovou nebo čokoládovou polevou a vyznačíme puntíky jako u domina. Cukroví necháme zaschnout.

7

Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

8

Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept