Jednoduchý recept

Vánoční mandlový marcipán

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32284

Ingredience

300 g Cukr moučkový
1,5 cl Likér mandlový - Amaretto
250 g Mandle
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 460kJ
12% Sacharidy 45 g
23% Tuky 18 g
0% Sodík 1 mg
12% Bílkoviny 7 g

Vánoční mandlový marcipán postup přípravy receptu:

1

Jemně nastrouhané nebo pomleté oloupané mandle, dáme do menšího hrnce, přidáme 250 g moučkového cukru, 1.5 cl mandlového likéru a mícháme při mírné teplotě tak dlouho, až se ingredience spojí. Pak hmotu dáme na vál, posypeme ho 50 g moučkového cukru a marcipánovou hmotu dobře zpracujeme.

2

Vál při zpracování musí být stále trošku posypaný moučkovým cukrem.

3

Z marcipánu modelujeme různé tvary nebo si pomůžeme formičkami. Cukroví dáme na plech, který jsme tence vymazali máslem a sušíme ho v mírně teplé troubě - nepečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept