Recept

Krkonošské houbové halušky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32298

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
8% Sacharidy 29 g
13% Tuky 10 g
17% Sodík 343 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krkonošské houbové halušky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli též drobně pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle cibuli zpěníme, přidáme k ní houby, osolíme (1/2 lžičky), opepříme a dusíme asi 7-8 minut do doby, až se vypaří z hub voda.

2

Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a v míse je smícháme s podušenými houbami, hladkou moukou, vejcem, drceným kmínem a cibulí. Dobře směs promícháme a podle chuti dosolíme (1 lžička). Těsto na halušky musí být polotuhé.

3

Lžící vykrajujeme halušky, pokládáme je do pánve s rozpáleným sádlem a ze všech stran je opékáme dorůžova.

Poznámka

Podáváme s kysaným syrovým zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept