Těstovinový salát s bazalkou a olivami

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  • 2
    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Rajčata nakrájíme na kostičky, olivy bez pecek na čtvrtky, mozzarellu na menší kostičky, česnek na plátky a bazalku posekáme najemno.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a osmahneme dozlatova. Plátky česneku vyndáme, do oleje nasypeme vařené těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily česnekovým olejem. Těstoviny vložíme do skleněné mísy, přimícháme rajčata, olivy a bazalku. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a mozzarellou.
  • 5
    Salát před podáváním vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.