Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 32329

Ingredience

750 g Brambory
100 g Ječná krupice
200 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
100 g Slanina vepřová
120 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 722kJ
26% Sacharidy 95 g
63% Tuky 47 g
36% Sodík 712 mg
39% Bílkoviny 22 g

Šišky se strouhankou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Potom je oloupeme a na pomoučeném vále jemně nastrouháme. Přidáme 100 g krupice, 2 lžíce octa, sůl (1/2 lžičky), 2 vejce a podle potřeby hrubou mouku. Vše promícháme pomocí vidličky a poté rukama uhněteme vláčné těsto. Aby se nám nelepilo, při hnětení si vál pod těstem poprášíme moukou. Z těsta si si utvoříme několik válečků o průměru asi 3-4 cm, z válečků nakrájíme špalíčky cca 2 cm silné, které zformujeme do tvaru šišek.

2

V zapékací míse si rozehřejeme máslo, na kterém opražíme dozlatova strouhanku. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova.

3

Ve větším hrnci si dáme vařit mírně osolenou vodu (1/2 lžičky soli na 3-4 l vody). Když se začne voda vařit, naházíme do ní bramborové šišky, promícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu a pomalu je vaříme asi 3-6 minut (podle velikosti). Musí vyplavat na povrch. Potom je vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme do pánve se strouhankou, přidáme vypraženou slaninu a opatrně šišky promícháme.

4

Nakonec je dáme do trouby zapéct. Pečeme při 200 °C asi 10 minut a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept