Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32330

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kg Zelí kysané
3 ks Česnek
2 kávová lžička Cukr krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 797kJ
16% Sacharidy 58 g
25% Tuky 19 g
28% Sodík 563 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zelný prejt postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí nakrájíme nadrobno a dáme ho hrnce na rozpálené sádlo (3 lžíce) za občasného míchání podusit (10-15 minut).

2

V pekáči na rozpáleném sádle (2 lžíce) zpěníme drobně pokrájenou cibuli dozlatova.

3

Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. K bramborám přidáme 1 vejce, 1 velkou lžíci sójové mouky, pepř, kmín, sůl, česnek a majoránku. Nakonec těsto smícháme se zelím, podle chuti přimícháme 1-2 lžičky cukru a rozředíme 0,5-1 dl mléka. Směs promícháme, dáme ji do pekáče na cibuli a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 °C asi 25 minut dozlatova, až bude mít zelný prejt zlatohnědou kůrku.

4

Rozdělíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept